Cerere pentru Eliberarea certificatului de cetățenie română succesorilor legali ai persoanei care a decedat înaintea depunerii jurământului de credință față de România

Persoana care a redobândit cetăţenia română în condiţiile prevăzute de art.8 ind. 1, 10  şi 11, cu menţinerea domiciliului în străinătate, va depune jurământul de credinţă în faţa şefului misiunii diplomatice sau al oficiului consular al României din ţara în care domiciliază sau îşi are reşedinţa legală. În acest scop șeful misiunii poate delega un alt membrual personalului diplomatic sau consulat din subordine, pentru îndeplinirea acestei proceduri și eliberarea certificatului constatator de cetățeniei române.

În cazul în care persoana decedează înaintea depunerii jurământului de credinţă faţă de România este recunoscută ca fiind cetăţean român, la cererea succesorilor săi legali, de la data emiterii ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie de acordare sau de redobândire a cetăţeniei române, urmând a fi eliberat certificatul de cetăţenie de către şeful misiunii diplomatice sau a oficiului consulat competent.

Pentru a vă informa cu privire la informațiile specifice unei țări/unui Consulat, selectați țara / consulatul :
Solicitaţi serviciu